نمایشگاه کار با هدف ملاقات بیواسطه کارفرمایان با کارجویان برپا میشود.
درنشست خبری دومین نمایشگاه کار ایران ، دکتر شریفخانی دبیر این رویداد، ضمن بیان گزارشی آماری از دوره قبل، به تشریح برنامههای نمایشگاه امسال پرداخت.
نشست رسانهای دومین نمایشگاه کار ایران، دوشنبه ۲۴ آذرماه ۱۳۹۷ در فرهنگسرای فناوری اطلاعات برگزار شد. در این مراسم دکتر شریفخانی، دبیر نمایشگاه کار و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف، پویان دلاوری مدیر اجرایی نمایشگاه و هادی محمدآبادی مدیر سامانه آنلاین ثبت اطلاعات کارجویان نمایشگاه حضور داشتند.
دبیر نمایشگاه ابتدا گزارشی از دورههای قبل را برای خبرنگاران تشریح کرد. او از نمایشگاه کار بهعنوان رویدادی نوآورانه و مبتکرانه نام برد که از چند سال قبل در حوزه کسبوکار و مدیریت منابع انسانی در سطح کشوری آغاز شده و در روند روبهرشد خود، دستاوردهای متعددی را در حوزه اشتغال و برقراری ارتباط میان کارفرمایان و کارجویان داشته است.
شریفخانی گفت: «طرح برگزاری نمایشگاه ملی کار به حدود ۸ سال پیش برمیگردد و اولین دوره آن، سال ۱۳۹۰ در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. هدف این بود که فارغالتحصیلان دانشگاه برای یافتن شغل مناسب و مرتبط با رشته تحصیلیشان، به سادگی فرصت انتخاب داشته باشند و بتوانند با کارفرمایان مختلف تعامل کنند. از طرف دیگر صاحبان صنایع هم بهطور مستقیم با نیروی انسانی تربیت شده در دانشگاه مصاحبه کنند و انتخاب بهینه انجام دهند. چراکه تا پیش از آن واحد منابع انسانی آنها مجبور بود برای هر فرصت شغلی، مدتها میان عده کثیری جستجو کند. این رویداد دو، سه روزه فرصت مغتنمی است برای صاحبان کسبوکارها، تا خیل عظیمی از کارجویان را ببینند، رزومههایشان را بررسی و بهترینهایشان را گزینش کنند.»
وی با اشاره به اینکه در هر دوره از نمایشگاه، اقبال صنایع و نیز فارغالتحصیلان دانشگاههای مختلف برای شرکت در آن رشد چشمگیری داشته، گفت: «بر همین اساس، از سال گذشته به این نتیجه رسیدیم که ابعاد این رویداد دیگر از قواره فیزیکی دانشگاه فراتر رفته و لازم است آن را در مکان وسیعتری برگزار کنیم. پارسال در اولین نمایشگاه بزرگ کار ایران، نزدیک به ۱۰۰ شرکت حضور داشتند و بیش از ۵۰۰ نفر را به صورت قطعی جذب کردند. ضمن اینکه تعداد بیشتری هم بعد از نمایشگاه به کار گرفته شدند. این نشان میدهد که چه ظرفیت بالایی در حوزه نیروی انسانی متخصص و آماده کار و همچنین تقاضا از سوی کارفرمایان وجود دارد؛ اما حلقه گمشده، اتصال بین این دو بوده است. همین ما را دلگرم کرد که به حرکتمان ادامه دهیم و امسال نمایشگاه را در ابعاد بزرگتری برگزار کنیم. در دوره قبل بیش از دههزار بازدیدکننده داشتیم و تخمین میزنیم که این تعداد، امسال به افزون بر بیستهزار نفر برسد.»
شریفخانی ادامه داد: «مهرماه گذشته، نهمین نمایشگاه کار شریف را هم با موفقیت در دانشگاه برگزار کردیم. در این رویداد، ۱۵ مجموعه در ۳۲ گروه شغلی، ۵۱۰ ظرفیت کاری عرضه کردند که آمار ما نشان میدهد از زمان برگزاری تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر بهصورت تمام وقت و بیش از ۴۰۰ نفر بهطور پارهوقت مشغول به کار شدهاند. این آمارها همانقدر که برای ما دلگرمکننده است، میتواند برای سیاستگذاران حوزه اشتغال هم مفید باشد. خوشبختانه ما روابط خوبی هم با وزارت کار داریم.»
دبیر نمایشگاه سپس به بیان برخی آمارها از کارجویان بازدیدکننده از این رویداد پرداخت. او گفت بیش از ۶۵ درصد از بازدیدکنندگان، بین ۲۳ تا ۳۰ سال داشتند و حدود ۹۰ درصد دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد بودند. همچنین حدود ۳ درصد آنها مدرک دکتری داشتند.
شریفخانی اظهار داشت: «یکی از پرسشهای مهم و همیشگی کارجویان، میزان اهمیت سابقه کار در جذب نیروی کار است. آمارهای نمایشگاه ما نشان میدهد که ۲۰ درصد از بازدیدکنندگان بدون سابقه کار بودهاند و ۲۴ درصد کمتر از ۲ سال سابقه داشتهاند. ۳۰ درصد آنان ۲ تا ۵ سال و ۲۶ درصدشان هم بالای ۵ سال سابقه کار داشتهاند. یعنی بسیاری از بازدیدکنندگان نمایشگاه، یا شغل دارند و دنبال شغل بهتر میگردند و یا متاسفانه شغل خود را از دست دادهاند و با وجود سوابق و کار مفید، در حال حاضر استفاده از آنان نمیشود. این خبری خوب برای صنایع و کسبوکارهاست که در نمایشگاه افراد باتجربه و کاربلد به آنها مراجعه میکنند؛ و البته هشداری برای آمارگیران و سیاستگذاران دولت است.»
دبیر نمایشگاه سپس بهعنوان یکی از مزیتهای نمایشگاه، به این نکته اشاره کرد که بازدیدکنندگان میتوانند در آنجا با محیط و فضای کاری واقعی شرکتها و سازمانها آشنا شوند. این امکانی است که تنها با استفاده از وبسایتهای کاریابی و سامانههای آنلاین ارسال رزومه بهدست نمیآید. مثلا اکثر افراد روزانه از خدمات اپلیکیشنهایی مثل اسنپ و روبیکا استفاده میکنند؛ اما نمیدانند چه نوع اشخاصی در این مجموعه ها مشغول به کار هستند، زمان آمد و رفتشان و دیسیپلین سازمانیشان چیست. برخی از این شرکتها مدلی از محیط کاریشان را عیناً در نمایشگاه برپا میکنند، که از جذابیتهای رویداد ماست. ما همیشه از حمایت صنایع مختلف برخوردار بودهایم و امیدواریم این همکاری ادامه یابد. همچنین مشارکت خود را با مجموعههایی که به علت کمبود فضای فیزیکی امکان حضور نمییابند، پی میگیریم. موقعیتهای شغلیشان را از طریق سامانه آنلاین به اطلاع کارجویان، بویژه شهرستانیها میرسانیم و آنها میتوانند رزومههایشان را به صورت الکترونیک ارسال کنند. از همه دانشگاههایی نیز که برگزاری نمایشگاه را به دانشجویان خود اطلاعرسانی کردند، سپاسگزاریم.
در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره اینکه آیا در نمایشگاه عقد قرارداد هم انجام میشود، دبیر نمایشگاه پاسخ داد با توجه به اینکه خدمات این رویداد رایگان است، تعهدی از کارفرمایان در روند جذب گرفته نمیشود و دخالتی هم در روند استخدام نخواهیم داشت؛ اما قطعاً برای کارفرمایانی که جذب نیروی بیشتر و روال استخدامی بهتری دارند، امتیازهای ویژهای در نظر گرفتهایم. همچنین آنهایی را که بعد از استخدام، محیط و شرایط بهتری برای کارجوها مهیا کردهاند، از نظر دور نمیداریم.
خبرنگار دیگری درباره وجه تمایز این دوره با اولین نمایشگاه و نیز امتیازهای درنظر گرفته شده برای استارتآپها پرسید. در پاسخ، دلاوری توضیح داد که سالن پردیس در طبقه بالای نمایشگاه با قیمت مناسب در اختیار استارتآپها قرار گرفته است. او از تنوع شغلی بیشتر این دوره و نیز اضافه شدن برخی عناوین شغلی جدید، بهعنوان مزیت مهم دومین نمایشگاه کار ایران یاد کرد و ادامه داد امسال سه شرکت بین المللی از عربستان، ترکیه و انگلستان هم شرکت کردهاند.
در پایان، شریفخانی از برگزاری کارگاههای آموزشی متعدد در ایام برگزاری نمایشگاه خبر داد و گفت در این کارگاهها مدیران منابع انسانی درباره تجربیات خود در زمینه جذب و استخدام و نیز توصیههای حرفهای به کارجویان سخنرانی میکنند.
دومین نمایشگاه کار ایران، چهارم تا ششم بهمنماه در محل دائمی نمایشگاههای شهرداری تهران (بوستان گفتوگو) برگزار خواهد شد.